Triang

Dolls’ House, Tri-ang, about 1930.

George och Joseph Lines var de mest kända British leksakstillverkarna i början på 1900-talet, känt som The Lines Bros. De tillverkarde gunghästar och andra leksaker i slutet av 1900-talet samt en hel del dockhus i olika utföranden. I en bevarad katalog från 1920-talet kan man se riktigt välbyggda, charmiga hus och andra hus i herrgårdsstil. De här husen var av högsta kvalitet och byggdes för att hålla i framtiden. Tapeterna var specialtryckta i dåtidens stil.

Dock började det verkliga livet förändras vid Första Världskriget (1914-1915) och det syntes även i hemmen. Joseps Lines tre söner bestämde sig för att utveckla och producera mer moderna hus som återspeglade dessa förändringar, och starta eget företag efter kriget med Triangtois som firmanamn. Detta ändrades senare till Tri-ang, ett namn och logotyp som fortfarande är bekant för många människor. De två företagen gick samman efter Joseph Lines bortgång men ingen av G & J Lines produkter användes igen.

Tri-ang sålde ett stort antal av dockhus, som alla återspeglade populär smak i inhemsk arkitektur och interiörer, inklusive stugor med och utan thatches, lanthus, bungalows, trendiga geometriska moderna dockhus á la 1930-talet. Det var dock Tudor hus som visade sig vara de mest populära och dessa tillverkades i flera decennier.

Tri-ang har också gjort dockhusmöbler för att passa med dess utbud av hus, inklusive en period med sortiment av ett stort antal lövsågsarbete i kit.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.